Bentley kısa süre önce, markanın en güçlü, ikonik ve yüksek oktanlı W12 motor versiyonunu barındıran Mulliner Batur'u tanıttı. İngiliz otomobil üreticisi, 729 beygir güç ile donatılmış aracının resmi açılışıyla sürdürülebilir bir geleceğin ipuçlarını veriyor.

Bir W12 ile çalışan herhangi bir otomobilin temel odak noktasının sürdürülebilirlik olduğunu hayal etmek zor, ancak bu araca uygulanan benzersiz tasarım dili çok şey anlatıyor. Bentley, 2025'te ilk tamamen elektrikli otomobilini piyasaya sürme planı için bu şık görünüm, çevre dostu lüks dünyasına kusursuz bir geçiş görevi görecek gibi görünüyor. Otomobilin fütüristik tasarımı gerçekten kendini gösteriyor ve gelecekte daha fazlasını görmeyi bekleyebiliriz. Çevreci yaklaşım, emisyonları azaltmak için İskoçya'dan temin edilen düşük karbonlu deri ve süet benzeri bir alternatif olan Dinamica gibi sürdürülebilir malzemeler kullanılarak hazırlanmış ısmarlama iç tasarıma kadar iniyor.

Batur'un performans özellikleri de benzersiz tasarımı kadar etkileyici. Bentley bu yeni otomobilini, yaklaşık 1000Nm tork ve daha önce değindiğimiz 729 beygir güç ile tarihinin en güçlü modeli olarak lanse ediyor. Diğer özellikler arasında, markanın “şimdiye kadarki en gelişmiş Bentley şasisine” paralel olarak uyguladığı 48V elektrikli aktif devrilme önleme kontrolü, dört tekerleğini de yönlendirebildiğiniz direksiyon ve tork vektörü yer alıyor. Son olarak, titanyum egzoz sistemindeki 3D baskılı kaplamalar, Bentley'in bu tekniği ilk kez kullanması nedeniyle burada ortaya çıkan bir başka yenilikçi unsur olarak sayılabilir.

Bu görkemli grand-tourer, 1.65 milyon £ (~ 1.94 milyon $) fiyat etiketi ile sadece 18 adet üretilecek olabildiğince özel bir model. Bu nadir serinin bir modelini elde edebilenler, 2023'ün ortalarında teslim edilmesini bekleyebilirler. Ancak siz de çoğumuz gibiyseniz, yeni modeli Bentley'in web sitesinde daha detaylı inceleyebilirsiniz.