1962'de hizmete girmesinden bu yana CH-47 Chinook helikopteri, dünya çapında ikonik bir hava aracı haline geldi. İngiliz şirketi Tecniq, Goodwood Festivali'nin Eylül 2022 etkinliğinde açık artırmaya çıkarılmak üzere Chinook'tan ilham alan ve geliri İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri Birliği'ne bağışlanacak olan özel bir Land Rover Defender yarattı. Q40 olarak adlandırılan bu Defender, şimdi altı vitesli otomatik şanzımanla desteklenen ve 307 beygir güç üreten 2.3 litrelik Ford Ecoboost sıralı dörtlü bir motora sahip. 

Dış kısımda, Chinook'un kamuflajından ilham alan parlak ve mat yeşil boyanın yanı sıra karbon fiber ızgara, tekerlek bombeleri ve çamurluk havalandırmaları olduğunu görebiliyoruz. Süspansiyon, aktif amortisörler, yükseltilmiş rollbarlar ve yeni yaylar ile iyileştirilmiş. Ön ve arka karbon fiber yarış koltukları, siyah ve beyaz kontrastla el dikişli Bridge of Wier koyun derisi ile kaplanmış.
Tecniq Q40 Land Rover Defender iç kısmında bulunan parlak kırmızı naylon ağ, Chinook'taki kargo ağından ilham alınarak eklenmiş. Daha bir çok modifiyeye göz atmak için aşağıdaki görselleri inceleyebilirsiniz. Detaylı bilgi almak için buraya tıklayın.