Maserati, MC20 süper otomobilinin açılır tavanlı versiyonu olan Maserati MC20 Cielo'yu tanıttı. Cielo, İtalyanca'da "gökyüzü" anlamına geliyor. Doğrusu oldukça uygun bir isim kullanılmış çünkü üst kısım sadece 12 saniyede katlanarak açılmakla kalmıyor aynı zamanda kapalı konumdayken de Webasto cam üst kısımı tek bir düğmeye dokunarak opaktan şeffaf bir görünüme de geçirebiliyor. Yani hava koşulları pek uygun olmasa bile, saçlarınızı ıslatmadan bulutları çok daha yakına getirebiliyorsunuz. 

Açılır tavan, 3 litrelik çift turbo 621 beygir güç sunan V6'nın, coupe'de olduğu gibi bir cam panelden görülemeyeceği, bunun yerine büyük bir Maserati logosunun bu alanı kapladığı anlamına geliyor. Genellikle, yapısal rijitlik ve ağırlıktan taviz verildiğinde, kullanım ve doğrudan performans da tehlikeye girer. Ancak ayrıntılara gösterilen sıkı özen sayesinde, MC20 Cielo'da hiçbir şekilde ödün verilmemiş. Tavanın açık veya kapalı olmasına bağlı olmaksızın, sürükleyici ve heyecan verici bir sürüş deneyimi sağlayan performansı korumayı başarmışlar. Aerodinamik mükemmellik arayışı, genel tasarımın tamamen entegre bir şekilde genişletilmesiyle sonuçlanmış. Sonuç olarak, Maserati MC20 Cielo'yu 100 km/s hıza 3 saniyenin hemen altında ve konforlu bir şekilde 320 km/s'nin üzerinde maksimum hıza iten süper otomobil performansını yakalamayı başarmışlar.

Yeni Romen rakamı temalı jantlar, isteğe bağlı Alcantara direksiyon simidi ve sadece 60 adet ile sınırlı bir PrimaSerie Launch Edition ile 2022 yılı içerisinde teslimatının başlanacağı söylenen Maserati MC20 Cielo hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın