Küresel gişede şimdiye kadar sadece beş film 2 milyar dolar kazandı. Bu filmlerin absürt başarısı, onların performanslarını kopyalamayı amaçlayan hızlı devam filmleriyle sonuçlandı. Ancak, James Cameron tarafından yazılan ve yönetilen birkaç istisna oldu. 1997'nin mega hiti Titanic, gemi hikayesinin bir devam filmini garanti etmezken, 2009'dan itibaren gişe rekortmeni olan Avatar kesinlikle etti. Pandora'daki macera, başlı başına tam bir destan gibi görünebilir, ancak diğer bakımlardan, milyonlarca sinema seyircisinin geri dönmek için sabırsızlandıkları geniş bir CGI ve hareket yakalama ustalığı dünyasının kapılarını da açmış oldu.

On yılı aşkın bir bekleyişin ardından Avatar: The Way of Water'ın (Avatar:Suyun Yolu) ilk fragmanı nihayet çıktı. Pandora'dan son ayrıldığımızda, bir insan olan Jake Sully (Sam Worthington), Omaticaya kabilesinin varisi olan Neytiri'ye (Zoe Saldana) aşık olduktan sonra zihnini Pandora'daki Na'vi avatarına kalıcı olarak aktarmıştı. Bu kısa fragmana bakılırsa, gelecek filmde hikayenin tam olarak ne içereceğini söylemek zor, ancak 20th Century Studios ilk filmdeki olaylardan on yıl sonra geçeceğini ve Sully ve Neytiri ailesini takip edeceğini belirtti.

İlk Avatar, geçtiğimiz 13 yılda oldukça popülerlik kazandı ve unvanını Avengers: Endgame'e kaptırana kadar dünya çapında tüm zamanların gişe rekorunu elinde tutuyordu. Cameron'ın devam filminden bahsedilmesi, 2009'daki ilk vizyona girmesinden çok önce bile devam ediyordu. Bununla birlikte, sualtı hareket yakalama teknolojisinin hala geliştirilmesi gerekiyordu. Tabii ki, bir başyapıt derlemek, film yapım teknolojisinin 1994 yılındaki ilk filmin sahip olduğu orijinal fikri yakalaması için on yıldan fazla beklemesi gerektiğini söyleyen Cameron için kolay bir iş değildi.

Toplam sekiz gecikmeden sonra (şimdiye kadar), Avatar: The Way of Water'ın sinema gösterimi nihayet 16 Aralık 2022 tarihine ayarlandı ve üç devam filminin de her iki yılda bir yayınlanması bekleniyor. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.