Dünyadaki en hızlı yol bisikletlerine göz atarsanız, bu modellerin büyük çoğunluğunun gelişmiş kompozit (genellikle karbon fiber) kadrolara sahip olduğunu hemen göreceksiniz. Bu durum, inanılmaz derecede hafif iki tekerlekli bir araç üretmeye izin verirken, genellikle inanılmaz derecede yüksek fiyatların da ortaya çıkmasına sebep oluyor. Karbon kadrolu bir yol bisikletinin yüksek performans özelliklerini daha uygun fiyatlı bir pakette sunmak isteyen Specialized, tüm zamanların en hızlı alaşımlı yol bisikleti olarak lanse ettikleri yeni Allez Sprint serisini özenle geliştirdi.

Allez Sprint'inin en son sürümü olan bu alaşım kadrolu model, Specialized Tarmac SL7'de bulunan bir dizi özelliğin yanı sıra hafif ancak sağlam bir alaşım konstrüksiyondan ve geliştirilmiş aerodinamik, güç aktarımı ve yol tutuşu sağlayan Smartweld teknolojisinden de yararlanıyor.

Tarmac SL7'nin karbon fiber sele direğine ve karbon fiber çatalına sahip olmasının yanı sıra, bisiklet ayrıca; DT R470 alaşımlı jantlar, Shimano 105 vites değiştirme ve hidrolik disk frenler, indirilmiş koltuk destekleri, Body Geometry Power sele, entegre kablolar ve Specialized'in şimdiye kadar tasarladığı en karmaşık alaşımlı alın borusu. Bu güncellemeler ve yükseltmeler, en yeni Allez Sprint'in, daha önceki modellere göre 40km'lik bir parkurda 41 saniye daha hızlı olmasına izin veriyor.

Yeni Specialized Allez Sprint modelleri, 1.700 $ ila 6.800 $ arasında fiyat etiketlereine sahip. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.