Mercedes-Benz, AMG'nin 55. yıl dönümünü kutlamak için üretilen sınırlı sayıdaki AMG G 63 Edition 55'in örtüsünü yalnızca birkaç gün önce kaldırmış olsa da, Alman otomobil üreticisi şimdi de 55'e daha da etkileyici bir dokunuşla karşımıza çıkıtı. Yine sınırlı sayıda üretilecek olan Mercedes-AMG GT Track Series ilk bakışta tüyleri diken diken etmeyi başarıyor.

Mercedes-AMG tarafından şimdiye kadar geliştirilen en güçlü spor otomobil olan GT Track Series, GT Black Series'in yanı sıra GT3 ve GT4 modellerinden de çeşitli öğeler ödünç alıyor. AMG'nin 55. yıl dönümü için geliştirilen bu GT, ayarlanabilir diferansiyelli sıralı Hewland HLS altı vitesli yarış şanzımanıyla eşleştirilmiş 4.0 litrelik V8 bi-turbo motordan güç alıyor ve 734 beygir güç ile 850Nm tork üretebiliyor. Yaklaşık 1400kg'lık etkileyici bir boş ağırlığa sahip olan yarış pistlerine özel bu GT, kapsamlı bir şekilde ayarlanabilen dört yönlü Bilstein amortisörleri, viraj demirleri, AMG'ye özel bir radyatör ızgarası dahil olmak üzere bir dizi yarışlara özel donanım ile donatıldı.Bununla beraber, bir alüminyum uzay çerçevesi, karbon kanallarıyla soğutulan yarışa özel çelik frenler, GT Track Series'e özel yüksek parlaklıkta öğütülmüş ve dövme 18" jantlar ve bir set içeren bu sınırlı sayıda model için özel olarak geliştirilmiş bir karbon fiber aero kiti entegre panjurlar, siyah karbon eşikler, dikey kanatlar, yüksek yere basma kuvveti sağlayan ön ayırıcı, modifiye edilmiş ve mekanik olarak ayarlanabilen yarış arka kanadı da sayılması gereken özellikleri arasında bulunuyor.

Kırmızı ve antrasit vurgulu özel yarı parlak MANUFAKTUR Hightech Silver Magno kaplama ile süslenen otomobil, GT3 ve GT4 yarışçılarıyla aynı şekilde, özel çekiş kontrol sistemi ve motor sporlarına özel ABS kurulumu gibi gelişmiş yarış elektroniği paketine de sahip. Aracın iç kısmında, FIA'ya özel yüksek gerilimli çelik takla kafesi, karbon sürücü güvenlik hücresi, beş noktalı kayışlara sahip özelleştirilebilir ergonomik köpük astarlı yarış koltukları, tamamen ayarlanabilir pedallar, entegre veri kaydedici ve tamamen programlanabilir bir BOSCH DDU 11 Driver Display Unit, AMG tarafından GT Track Series için özel olarak geliştirilmiş direksiyon ve sim yarış kıyafeti Cube Controls gibi detaylar bulunuyor.

Dünya çapında yalnızca 55 adetle sınırlı olarak üretilecek olan 2022 Mercedes-AMG GT Track Series'in fiyatı 369.000 € (~405.750 $) olarak belirlendi ve teslimatların 2022'nin ikinci çeyreğinde başlaması planlanıyor. Daha detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.