Dronlar söz konusu olduğunda, DJI'nin son birkaç modeli, diğer üreticiler ile rekabetlerinde aradaki mesafenin giderek daha da açılmasına sebep oldu. DJI, neredeyse her türlü engeli aşmak için tasarlanmış bir drone olan Matrice 30 Enterprise ile bu farkı daha da genişletmeyi hedefliyor.

M30 ve M30T olmak üzere 2 farklı seçenekte sunulan DJI'nin en son sürümü, IP55 koruma derecesine sahip. Yoğun yağış, sert rüzgarlar gibi zorlu koşullarda ve hatta karlı senaryolarda veya -20° ila 50° arasında değişen sıcaklıklarda rahatlıkla kullanılabiliyor. Hava koşullarına dayanıklı yapısı yeterince etkileyici ve kullanışlı olsa da, drone'nun asıl yetenekleri inanılmaz görüntü yakalama hünerinde yatmaktadır. Şaşırtıcı derecede hafif ve 41 dakikalık uçuş süresi sunan Matrice M30, 8K fotoğraf çözünürlüğüne sahip 48 megapiksel, yarım inç CMOS sensörlü zoom kamerası ile donatılırken, M30T eklenen 640×512 piksel radyometrik termal kamera ile çıtayı biraz daha yükseltiyor.

Bu güçlü ve profesyonel kullanım için donatılmış drone'a ek olarak, DJI'ın sunduğu başka yeniliklerde bulunuyor. Bunlardan biri, 360 derecelik görüntü yakalayıp doğrudan buluta yükleyebilen, One-Tap Panorama Sync gibi inanılmaz yeni haritalama özelliklerini etkinleştiren FlightHub2 yönetim yazılımı. Bu yeni teknolojinin yanı sıra, IP54 dereceli 7 inç ekran ve 6 saatlik çalışma süresi sunan DJI RC Plus, yeni uzaktan kumanda olarak hizmet edecek. Tanıtımı yapılan son ürün, IP55 koruma dereceli ve otonom kalkış, iniş ve şarj istasyonu olarak kullanılabilen yeni DJI Dock.

M30 ve M30T'nin başlangıç paketleri sırasıyla 9,999 ABD Doları ve 13,999 ABD Doları olarak fiyatlandırılmış. DJI'ın bu yeni ürünleri ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz web sitesini ziyaret edebilirsiniz.