Amerika Oregon merkezli bir çok maksatlı alet üreticisinin, ünlü bir Fransız rapçi ile ortak iş yapması sıkça duyduğumuz bir haber değil. Bu nedenle Leatherman ve rapçi Orelsan'ın, AVNIER markası ile ikonik WAVE+'ın limitli sayıda üretilecek bir versiyonu üzerindeki işbirlikleri dikkatimizi çekti.

Bakım, onarım ve tamir işlerinin favorisi olan 18 işlevli Leatherman WAVE+, şimdi bir moda öğesi olarak yeniden tasarlandı. Ama son derece işlevsel bir moda öğesi. Wave'in standart gümüş paslanmaz çeliğini (420HC paslanmaz çelik) düz siyah bir kaplama ile değiştirerek, yan tarafta AVNIER logosu da yer alacak şekilde bir tasarım yapıldığını görüyoruz. Saklama kutusunda bulunan metal bir geçmeli düğmeye güçlendirilmiş kemer köprüsü eşlik ediyor ve daha fazla güvenlik için eksiksiz bir kilitleme sistemi de mevcut.

Hızlı açma ve kullanma için tasarlanmış olan WAVE+, herhangi bir teknisyen veya tamirci için kesinlikle bir olmazsa olmaz. Bu şık yeni sürüm ise göze çarpmayan ama şık, sahne işçileri veya roadie için çalışma alanlarına daha uyumlu bir seçenek. 241gr. ağırlığında ve kapatıldığında yaklaşık 10cm. uzunluğunda olan AVNIER & Leatherman WAVE+, orijinal sürümle aynı şekilde 18 fonksiyona sahip. Bunlar arasında; değiştirilebilir tel kesiciler, cetvel, orta boy bir tornavida, bir testere ve iki boyutta matkap ucu da bulunuyor.

AVNIER & Leatherman WAVE+ ile ilgili özellikle eğlenceli bulduğumuz bir ayrıntı da bıçağında üzerindeki "SHARP BLADE" yazan etiket oldu.  Standart WAVE+'da olduğu gibi 25 yıllık bir garantiye sahip ve limitli sayıda üretilecek olan bu çok maksatlı alet AVNIER'in web sitesinde 199,00 € (~220 $) fiyat etiketiyle satın alınabiliyor.