Birkaç yıl önce Ducati Motor Holding, prestijli moto markasının ilk elektrikli dağ bisikleti olan MIG-RR'ı geliştirmek için diğer bir İtalyan firması THOK E-Bikes ile ortaklık kurdu. O zamandan beri şirket, THOK destekli elektrikli bisiklet yelpazesini trekking, dağ ve enduro bisiklet modellerini içerecek şekilde daha da genişletti ve şimdi de Ducati Futa olarak bilinen ilk pedal destekli yol bisikletini piyasaya sürdü.

Sadece 12,38kg ağırlığındaki Futa, karbon jantlı Vision AGX30 tekerlekler, Pirelli Cinturato Velo TLR lastikler, 160 mm FSA disk frenler, Trimax Carbon Aero gidon ve içten yönlendirilmiş kablolar ile eşleştirilmiş tek yönlü karbon fiber monokok bir kadro etrafında inşa edilmiş. Karbon pedal kollarına sahip karbon aynakol ve 2×12 vitesli kablosuz elektronik vites değiştirme kurulumuyla desteklenen bir FSA K-Force WE grup seti de barındıran Ducati Futa'ya, arka göbeğe monte edilmiş, yaklaşık 4kg ağırlığındaki 250 watt ve 42 Nm tork üreten ve motosikletin alt borusuna entegre edilmiş 250 Wh FSA batarya ile beslenen bir FSA System HM 1.0 motor güç sağlıyor. Futa, özel bir akıllı telefon uygulamasına bağlantı sunmanın yanı sıra, sürücülerin modelin beş destek seviyesi arasında seçim yapmasına ve sistem durumu ile kalan pil ömrü gibi ölçümleri incelemesine olanak tanıyan gidon monteli bir Garmin kontrol cihazına da sahip.

Ducati, yeni bir bisiklet giyim ve aksesuar serisine ek olarak, özel bir görünümle süslenmiş ve Campagnolo Super Record diski gibi yükseltilmiş bileşenlerle dolu 50 adet üretim ile limitlendirilmiş Futa Limited Edition modellerini de üretecek. Frenler, karbon jantlı ve gidonlu Vision Metron 40 SL tekerlekler, gidona entegre Garmin Edge Explorer GPS bisiklet bilgisayarı ve 250Wh kapasiteli menzil genişletici batarya gibi bileşenlerin tümü standart olarak sunulacak.

İtalyan markası bütün bunlarla beraber, All-Mountain MIG-S elektrikli MTB'sinin güncellenmiş bir versiyonunun yanı sıra TK-01RR enduro bisikletinin ultra üst segment Limited Edition versiyonunu da tanıttı.

Bu yılın dördüncü çeyreğinden itibaren bayilere sunulması planlanan 2022 Ducati Futa E-Road Bike ve Futa Limited E-Road Bike yaklaşık 8.500 $ ve 13.250 $, MIG-S 5.850 $ ve TK- 01RR Limited Edition, 12.045 $'lık fiyat etiketlerine sahip olacaklar. Paranın satın alabileceği en iyi bisiklet modelleri arasında bulunan bu Ducati modelleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz buraya tıklayın.