Doğada yaşam, ciddi bir sorun kendini gösterene kadar gayet neşeli ve eğlencelidir. Acil bir surum ortaya çıktığında ise buna karşı hazırlıklı olmanız gerekir. Aksi takdirde istenmeyen ve üzücü sonuçlar ortaya çıkabilir. Doğada yaşamayı planladığınız macerlarınızda hesaba katmanız gereken çok sayıda acil durum senaryosu olacaktır. İşte Garmin, bu senaryoların bir kısmını omuzlarınızdan almak için sürekli yeni ürünler geliştiriyor. İsviçreli firma, inReach Mini uydu iletişim cihazlarını; artırılmış batarya ömrü, sorunsuz uyumluluk ve çok daha fazlası ile geliştirerek kullanıcılarının beğenisine sundu.

Vahşi doğada elektronik cihazlarınızı şarj etme işlemininin ne kadar zor olduğunu göz önüne alarak, gelin anlatmaya batarya ömrü ile başlayalım. inReach Mini 2, orijinal modelin 90 saatlik kapasitesine kıyasla büyük bir gelişme ile iki haftalık çalışma süresi (10 dakikalık izleme modunu kullanırken) sunuyor. Ayrıca, 30 dakikalık izleme modunu tercih ettiğiniz durumda ise bu alet 30 güne kadar dayanabiliyor.

Uyumluluk konusuna geldiğimizde ise Garmin'in bu en son ürününün, 80 farklı cihazla eşleştirme yeteneğine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Kullanıcılar, inReach Mini 2'yi markanın Explore Mobile uygulamasına bağlayarak; mesaj gönderebilir, harita indirebilir, gezilerini gözden geçirebilir ve çok daha fazlasını yapabilirler. Ayrıca, uzun süreli bir yürüyüşün ne kadar genişleyebileceğini bilerek, patikalarda kaybolmaktan korkmanıza asla gerek yok. Böyle bir durumun ortaya çıkması durumunda acil durum sinyali göndermek için bir SOS düğmesi de eklenmiş. Böylece, Garmin'in 7/24 acil müdahale merkezine bir tehlike sinyali gönderilir ve sonunda size yardımcı olacak birileri haberdar edilmiş olur.

Keşke demektense tedbir almak her zaman daha iyidir, özellikle de bilinmeyeni keşfederken. Bunu akılda tutarak, Garmin'in inReach Mini 2'si hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.