Toyota'nın kendi motor sporları markasını temsil eden Gazoo Racing, stok üretim modellerini yüksek performanslı yarış silahlarına dönüştürme konusunda uzun ve şanlı bir geçmişe sahip. Bununla birlikte, tamamen elektrikli bir geleceğe doğru atılan adımlar ve Toyota'nın şu anda pist odaklı bir elektrikli araçtan yoksun olması nedeniyle, Gazoo Racing'deki ekipten, sıfırdan başlayarak ultra yüksek performanslı bir GT3 Sınıfı konsepti geliştirmesi için izin verildi.

FIA'nın Cup Grand Touring Cars Series için geliştirilen (daha çok kısaca “GT3 Sınıfı” olarak bilinir) GR GT3 Concept, muhtemelen içten yanmalı bir motoru işaret eden ön tekerleklerin hemen arkasına yerleştirilmiş bir çift egzoz çıkışı ile kaputun altında gelişmiş bir hibrit güç aktarma organı kullanıyor. İki kapılı bu touring yarışçısı, geniş havalandırmalı çamurluklara sahip ultra şık bir gövde tasarımına sahip. GR GT3 Concept, devasa yere basma kuvveti üreten arka kanat, belirgin kutulu bir arka difüzör kurulumu ve keskin ön ayırıcılar ile son teknoloji bir aero paketi ile tamamlanmış. 2022 Tokyo Auto Salon'da ortaya çıkan konsept ayrıca minimalist mat siyah bir görünüm, her yerde LED aydınlatma ve Bridgestone yarış latikleri ile merkezi kilitli göbeklere sahip on kollu jantları da barındırıyor.

Toyota'nın GR GT3 konseptini üretime sokma planı bulunmamakla birlikte, konsept için geliştirilen en son sistem ve teknolojilerin diğer araçların üretimlerinin planlanmasında çok önemli etkilerinin olacağı kesin. GR GT3'ün bitmiş prototipinin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Bu projenin Toyota'nın tam teşekküllü bir GT3 sınıfı yarış arabası üretme çabasıyla sonuçlanıp sonuçlanmayacağını da merak etmiyor değiliz hani, ancak bunu zaman gösterecek. Daha detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.