Garmin bir süredir akıllı saat pazarında yer alıyor ve henüz kimseyi hayal kırıklığına uğratmadılar. Yakın zamanda CES'te hoparlör donanımlı Venu 2 Plus'ı duyurduktan sonra, bir soluklanma molasının geleceği varsayılıyordu. Ancak, yalnızca haftalar sonra Tayvanlı üreticiler amiral gemileri Fenix'i ve Epix'i bazı göz kamaştırıcı özelliklerle yenilediler ve Fenix ​​7 serisi ile Epix 2'nin tanıtımını yaptılar.

Gelin Garmin'in en yeni ve en çekici tanıtımı olan Fenix serisi ile başlayalım. Yenilenmiş bir dokunmatik ekran, çok sayıda spor ve aktivite seçeneğini ile güçlendirilmiş bir pil ömrüne sahip. Sağlam yapılar sebebiyel bazıları için kaba bir görünüme sahip olsalar da oldukça gelişmiş teknolojik ürünler olduğunu unutmayalım. Titanyum kasa ve safir kristal gibi değerli malzemeler kullanılarak üretilen Fenix ​​7 Serisi akıllı saatler, 42mm 7S, 47mm 7 ve 51mm 7X olmak üzere üç farklı formda sunuluyor. Akıllı saat modunda 5 haftaya kadar sürebilen kullanım ömrü sunan modellerin her biri dokunmatik ekran arayüzü ve güneş enerjisi seçeneğine sahip. 

Garmin bu yeni modellerinde sporcuları göz önünde bulundurarak yepyeni Gerçek Zamanlı Dayanıklılık (Real-Time Stamina) teknolojisi ile tüm efor seviyelerini izleme fırsatı sunuyor. Bonus olara ise, potansiyel ilerlemeniz hakkında bilgi sağlamak için önceki koşu geçmişinizi hesaba katan Görsel Yarış Tahmini (Visual Race Predictor) özelliği.

Garmin Epix 2'ye baktığımızda ise, göz alıcı AMOLED ekranı ve 16 günlük pil ömrünü büyük ölçüde iyileştirdiği gibi, önceki nesle göre bazı kayda değer iyileştirmeler gördüğünü de belirtmekte fayda var. Markaya göre, Epix 2, 7/24 sağlık izleme ve GPS konumlandırmasının bir sonucu olarak aktif bir yaşam tarzına bağlı kalacak şekilde tasarlanmış. 

Yeni yıl kararlarının üstesinden gelmek isteyen ancak daha fazla yardım arayan herkes için, Garmin'in yeni akıllı saatlerinden herhangi biri iyi bir seçenek olacaktır. Fenix 7 serisinin standart modeli şu anda 700 dolardan başlayan fiyatlarla Garmin'in web sitesinde satışa sunulmuş durumda.