Ford, bugüne kadarki en güçlü Bronco olan 400 beygir gücündeki Bronco Raptor'u tanıttı. Normal Bronco'dan daha uzun, daha geniş ve daha güçlü olan güçlü Raptor, yarışa hazır performans ve arazi kabiliyetini birleştiriyor. Çift turbo 3.0L EcoBoost V6 motorla çalışan bu canavar SUV, 13,1 inçlik yerden yükseklik, Fox HOSS süspansiyon, ağır hizmet tipi darbe ve koruma plakaları, 10 vitesli SelectShift otomatik şanzıman, dayanıklı LED sis lambaları, sağlam yol lambaları, çeki kancalı modüler çelik ön tampon ve 37 inç KO2 arazi lastikleri gibi özelliklere sahip. İç kısımda ise, magnezyum pedalar, yüksek destekli ön koltuklar ve Raptor'a özel olarak tasarlanmış bir direksiyon simidi bulunuyor.

Ford ayrıca, Raptor ailesinin en yeni üyesi için bir dizi off-road ve yol odaklı öğenin yanı sıra isteğe bağlı Bang & Olufsen ses sistemi gibi lüks olanaklar da dahil olmak üzere çok çeşitli eklentiler de sunuyor. Bu durum zamanla değişebilecek olsa da, Bronco Raptor şu an için sadece dört kapılı bir gövde stiliyle satışa sunulacak.

Ford, Mart ayında 2022 Bronco Raptor için siparişleri kabul etmeye başlayacağını açıklamış olsa da, fiyatlandırma bilgisi henüz açıklanmadı. Bronco'nun üretimini geciktiren küresel çip sıkıntısı nedeniyle, Michigan markası ilk tahsisleri mevcut rezervasyon sahiplerine verecek. Bronco Raptor'un ilk teslimatlarının bu yaz başlaması planlanıyor. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.