Yıllardır uçan arabaları etrafımızda görmeyi hayal ettik. Şu sıralar bu hayallerimizi telefi edecek birçok konsept çalışmayı görmek bizleri bir nebze olsun umutlandırmayı başarıyor ve heyecanımızı artırıyor. Birçok kusursuz konsept tasarım dünyanın hemen her köşesinden karşımıza çıkabiliyor. Şimdi de Güney Afrika merkezli bir startup olan Phractyl, geliştirdiği Macrobat konsepti ile yeni bir bakıç açısı ortaya koyuyor.

Afrikalı startup tarafından bir 'eNVTOL' olarak tanımlanan Macrobat'ın kanat tasarımı, onu dikey kalkış yapabilmesini kısıtlıyor. Bunun yerine, çok daha güvenli, eşit derecede ilgi çekici şekilde ve dikey kalkışa çok yakın (bu nedenle eklenen 'N', neredeyse (near) dikey kalkış ve inişin kısaltması) olan bir pozisyonda iniş/kalkış yapabiliyor.

Mühendislerin "organik bir şekil" olarak adlandırdıkları bir tasarıma sahip olan Macrobat, her yönüyle tam anlamıyla bir kuşa benziyor. Phractyl Macrobat tasarımının tamamen doğadan ilham almasının yanı sıra, konseptin küresel karbon emisyonlarını azaltmayı amaçladığını ve tamamen elektrikli tahrik teknolojisiyle donatıldığını da söylemeden geçmeyelim.

Kargo ve insan taşıma maksatlı olarak kullanılabilecek olan Macrobat'ı, bizzat kullanarak, uzaktan komuta ederek veya otomatik rota oluşturarak kullanabileceksiniz.

180km/s en yüksek hız ve  maksimum 150km menzil değerleri ile kış için güneye bu kadar hızlı şekilde gitmeyi başaran başka bir kuş kesinlikle yoktur. Standart eVTOL'lardan farklı tasarımı ile içimizi ferahlatan Macrobat hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz Phractyl'in web sitesini ziyaret edebilirsiniz.