Tayvan, New Taipei City'de bulunan Graft, off-road sporları pazarında uzmanlaşmış tamamen yeni bir elektrikli araçlar geliştiren bir şirket. Amerikan doğumlu mühendis ve redüktör Azizi Tucker tarafından kurulan bu yeni Tayvanlı firma, ilk araç serisini yeni ortaya çıkardı. Elektron ve protonla çalışan bir ATV ve UTV'nin yanı sıra, şirket ayrıca ultra hafif ve yüksek performanslı olan, Graft EO.12 olarak adlandırılan elektrikli motosikletini de tanıttı.

Sadece 50kg ağırlığa sahip olan EO.12, alüminyum kalıplardan hassas şekilde işlenmiş bir şasi etrafında inşa edilmiş minimalist bir arazi aracı. Az sayıda bir uzaman ekibi tarafından tamamen elle monte edilen EO.12, üç yönlü ayarlanabilir FOX Racing süspansiyon, disk frenler ve karbon fiber 21 inç telli jantlar dahil olmak üzere bir dizi üst düzey bileşene sahip (Yine de, son üretim modelinde daha çamur odaklı 18 inçlik bir arka tekerlek gördüğümüze şaşırmayız)

Sayısız 3D baskılı TiAl6V4 titanyum aktarma organı bileşenine sahip yüksek torklu doğrudan tahrikli bir güç aktarma organı tarafından desteklenen Graft'ın bu ilk elektrikli bisikleti, 20kW (26,8 hp) güç ve 440Nm anlık tork değeri ile son model Porsche 911'e yaklaşmış. IP67 sertifikasına (toza ve 30 dakikadan kısa süreli suya daldırmalara karşı koruma sağlar) ek olarak, EO.12'nin pil paketleri farklı Graft araçları arasında değiştirilebiliyor. Dahası, geleneksel bir arazi motosikletinde tipik olarak bir yakıt kapağının bulunduğu yerde artık dairesel bir dijital dokunmatik ekran yer alıyor.

EO.12 veya Graft'ın yakında çıkacak diğer elektrikli araçlarından herhangi biri için fiyatlandırma, pazar bulunabilirliği ve nihai özellikler henüz açıklanmadı, ancak şirketin web sitesine göre bisiklet yakın gelecekte satın alınabilecek.