Aslen 1982'de bir manga olarak çıkış yapan Akira, sayısız film ve video oyunu özelliği ortaya çıkaran efsanevi bir Japon franchise'ıdır. Katsuhiro Otomo tarafından yaratılan Akira serisi, kesinlikle en iyi ana karakteri Kaneda'nın kullandığı fütürist motosikletiyle tanınır. Akira motosikleti bir dizi tasarıma ilham vermeye devam etse de, Şanghay merkezli konsept sanatçısı James Qiu'nun Ducati tabanlı yapımı kadar etkileyici olan çok az örnek bulunabilir.

Ducati'nin Diavel kruvazör modeli etrafında inşa edilen Qiu'nun Akira'sı, İtalyan donörün kafes çerçevesini ve L-Twin motorunu kullanıyor. Bunlardan ilki sürücünün sırtını desteklemek için ek çerçeve ile inşa edilmişken diğeri bir dizi turboşarj takviyesi almış. Blued titanyum başlıklara bağlı çift Termignoni susturucudan çıkan dumanları savuran bu proje, aynı zamanda bir dizi karbon fiber eleman, tek taraflı bir salıncak ve 80'lerden ilham alan neo-retro ekran kurulumuna da sahip. 

Çok sayıda Ducati imzalı tasarım öğelerine sahip olmanın yanı sıra, Qiu'nun Akira'sı, Kaneda'nın orijinal motosikletinin, büyük ön hava girişleri ve büyük boy Pirelli P-ZERO lastikleri gibi birçok önemli özelliğini de içeriyor. Tasarımında far da ön tekerleğe yerleştirilmiş ve göbeğe monte edilmiş bir dizi LED ise ek aydınlatma sağlıyor.

Qiu genel olarak bu Ducati tabanlı Akira motosikleti çalışması ile olağanüstü bir iş çıkarmış. Tasarımında oluşturduğu titiz ayrıntı seviyesiyle daha da etkileyici hale getirilmiş. Bu projeyle resmi bir bağlantısı olmamasına rağmen, Qiu'nun diğer çalışmalarını görmek isterseniz buraya tıklayın