Elli yıl önce, BMW'nin BMW M GmbH'deki yüksek performans sektörü, sınıfının ilki olan BMW M1'i görücüye çıkardı ve sonuçta sınıfının da tek olduğunu kanıtladı. Tek ve bağımsız M modeli olarak hizmet veren Alman üreticiler, 50. yıl dönümünü mümkün olan en çağdaş şekilde kutlamak istiyor. Bu kapsamda, BMW ünlü M portföyündeki ilk elektrikli premium model olan Concept XM'i tanıttı.

Yaklaşık 80km'ye kadar tamamen elektrikli bir menzile sahip olan hibritleştirilmiş Concept XM, BMW'nin yeni geliştirilen M Hybrid Drive System'ı üzerinde çalışıyor ve hem bir V8 motoru hem de yüksek performanslı bir tamamen elektrikli motoru, göz kamaştırıcı bir 750 beygir güç ve 999Nm tork değerleri ile bir araya getiriyor. 

Her şeyden önce BMW, bu çarpıcı konsept uğruna tüm görünümü modernize etmiş. Hemen hemen her köşede keskinleştirilen köşeli dış tasarım, M Lounge olarak adlandırılan geniş bir kokpite açılıyor. Şık karbon fiber detaylar, iç içe geçmiş karbon ve aydınlatmalı tavan döşemesi ile tamamlanan bu M modeli, kesinlikle her açıdan son teknolojiyi sunuyor.

BMW, 2030 yılına kadar araçlarının yarısını tamamen elektrikli üretme sözü verdi. XM serisi modellerin 2022'nin sonunda hayata geçeceğini belirterek bizi 2023'de neler olabileceği konusunda hayaal gücümüzün ellerine bırakıyor. BMW Concept XM SUV hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.