Yıllar boyunca sayısız kavram orman yangını gibi forumlara yayıldığından, Apple Car bu noktada yaklaşık on yıldır bir tartışma konusu oldu. Vanarama'daki otomotiv uzmanları, ne bekleyebileceğimize dair çok az bilgiyle,  nihai aracın gerçekte nasıl görünebileceğine dair en yakın görüntüyü sunmaya çalıştılar.

Tesla'nın Cybertruck'ını belli belirsiz andıran bir tasarıma sahip olan Apple Car'ın fütürist unsurları kesinlikle biraz daha fazla içerik ve kullanım imkanı sunuyor. Aslında Vanarama'nın yaptığı şey, teknoloji devi Apple'ın yıllar içinde talep ettiği çeşitli farklı patentlerden ilham alarak ortaya bu tasarımı çıkarmak oldu. Apple Car'ın cam tavanının altında iPhone'dan ilham alan iki düğmeli kapı kolları, Mac Pro'da bulunana benzer parlak bir ızgara ve hayranlık uyandıran bir iç mekana açılan bir dizi güzel düşünülmüş kapısı var. Direksiyon simidine entegre edilmiş Siri ve inanılmaz derecede geniş aynı zamanda özelleştirilebilir bir gösterge paneli ekranı ile bu aracın sürüşü, yeni Macbook Pro'nun sunduğu her şeyi pratik olarak sunuyor. Otomobilin, her ikisi de 180 derece dönebilen iki ön koltuğu da aynı derecede etkileyici, bu da Apple Car'ın otonom sürüş özelliği sunmasını beklememiz gerektiğini gösteriyor.

Apple'ın otomotiv planları çok yakın bir gelecekte şekillenecek gibi görünmüyor, ancak bunun gibi tasarımlar, en azından düşündüğümüzden biraz daha erken olabileceğine dair biraz umut veriyor. Yıllarca teknolojide standardı belirledikten sonra, birçok insan aynı şeyi tamamen yeni bir alanda yapmalarını bekliyor. Sadece bunu çok erken yapmalarını beklemeyin, üzülürsünüz. Detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.