Her yıl düzenlenen Los Angeles Otomobil Fuarı, otomotivin yakın ve uzak geleceğinde neler beklenebileceğine dair sayısız konsepte ve vizyoner bakış açısına ev sahipliği yapıyor. KIA, en son yaptığı tanıtım ile kesinlikle vizyoner bakış açısına güvendiğini gösteriyor. Güney Koreli üretici, tanıttığı Concept EV9 ile markanın gelecek EV serisinde neler beklenebileceğine dair iyi bir fikir veren tamamen elektrikli bir SUV tanıttı.

Birçok kişiyi geniş dış tasarımıyla karşılayan Concept EV9, 4,9 metre uzunluğunda, 2,03 metre genişliğinde ve 1,7 metre yüksekliğinde ölçülere sahip. KIA'nın bu yılın başlarında tanıttığı yeni tasarım standardı Opposites United'dan ilham alan konseptin açısal silueti, sizi geleceğin şu an olduğuna inandıran bir yapı sunuyor. Bu özel görünüm, otomobilin D sütunu tasarımının bir türevi olup, aynı zamanda bol miktarda gün ışığının iç mekana ulaşmasını sağlıyor. Bu açıdan bakıldığında, dörtlü otobüs kapısı, gösterge panelinde 27 inç dokunmatik ekran ve KIA'nın "açılır direksiyon pedi" dediği son teknoloji ürünü sizi fütürist bir iç mekana ulaştırıyor. Su elementinden ilham alan Concept EV9, okyanusun derinliklerini yansıtan masmavi bir renge sahip. 

İmkanınız varsa, 28 Kasım'a kadar devam edecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı'nda  KIA'nın çok da uzak olmayan geleceğine göz atabilirsiniz. Bu arada dört gözle beklediğimiz EV6 bizi heyecanlandıracak mı göreceğiz. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.