Apple MacBook Pro'nun ilk nesli, ilk olarak 2006'nın başlarında piyasaya çıktı ve profesyonel düzeydeki dizüstü bilgisayar segmentinde hızla endüstri standardı haline geldi ve bilgisayarın her yeni nesli çıtayı biraz daha yükseltmeyi başardı. Apple şimdi bu trendi, şirketin “şimdiye kadarki en güçlü MacBook Pro” dediği tamamen yeni M1 Pro ve M1 Max çip donanımlı MacBook Pro modelleri serisinin ilk çıkışıyla sürdürüyor.

“system on a chip” mimarisine sahip ilk profesyonel özellikli dizüstü bilgisayar serisi, tamamen yeni M1 Pro ve Max yongalarının kullanımı sayesinde, bu son teknoloji dizüstü bilgisayarların 3,7 kat daha hızlı CPU performansı, öncekinden on kat daha hızlı makine öğrenimi, 13 kat daha hızlı grafik performansı ve tek bir şarjla 21 saate kadar pil ömrü sunuyor. M1 Pro, 32 GB'a kadar birleşik bellek ve 200 GB bellek bant genişliğinin yanı sıra 10 çekirdekli bir CPU ve 16 çekirdekli bir GPU'ya sahip; daha da etkileyici M1 Max yongası ise 10 çekirdekli bir CPU'ya sahiptir. 32 çekirdekli GPU, 64 GB birleşik bellek ve 400 GB kadar bellek bant genişliği ile birlikte geliyor. Apple'ın son teknoloji ürünü Liquid Retina XDR ekran, bir dizi yeni bağlantı noktası, bugüne kadarki en iyi dizüstü kamerası ve muhteşem ses sistemlerinin  yanı sıra, yeni M1 çip donanımlı dizüstü bilgisayarlar aynı anda 30 adede kadar 4K ProRes video oynatma veya aynı anda 7 adet 8K ProRes video onynatma yetenkelerine sahip. Bununla birlikte yeni MacBook Pro bilgisayarınıza, M1 Pro veya M1 Max seçiminze bağlı olarak yüksek çözünürlüklü harici ekran bağlama seçenekleriniz de oldukça fazlalaştı.

26 Ekim'den itibaren 14" ve 16" boyutlarında sipariş edilebilecek olan tamamen yeni 2021 M1 Pro yongalı Apple MacBook Pro serisi, 8 Çekirdekli CPU, 14 Çekirdekli GPU, 512 GB SSD Depolama, 16 GB birleşik belleğe sahip 14" model için ABD'de 1.999$ ödemeniz gerekiyor. 10 Çekirdekli CPU, 32 Çekirdekli GPU, 32 GB birleşik bellek ve tam 1 TB SSD depolamaya sahip 16" M1 Max donanımlı MacBook Pro için ise 3.499$ gibi bir etiket ile karşılaşıyorsuuz. Detaylı bilgi almak isterseniz tıklayın.