Bir karavanla hafta sonu gezisi yapmak, iyi ve kaliteli zaman geçirmeyi vaat ettiği kadar her zaman büyük bir sorun olma potansiyeline de sahiptir, ancak kaliteli ve iyi tasarlanmış bir karavan deneyiminizi önemli ölçüde iyileştirecektir. Ohio merkezli RV şirketi Ultimate Toys, outdoor tutkunlarının yararına, Ultimate Camper adını verdikleri kompakt bir damla karavan geliştirdi ve bu şeyin özelliklerini gördüğünüzde, şirketin neden bu kadar güçlü bir isim seçtiğini anlayacaksınız.

Yaklaşık 1130kg ağırlığı ve 15' çerçevesi ile Ultimate Camper, sadece büyük SUV'ler ve pikaplar yerine çok farklı araç türüyle kullanılabilmesini için tasarlanmıştır. Orta boy SUV'ler, crossover'lar ve hatta birçok sedan bu kompakt güzelliğin üstesinden gelebilir. Amiş zanaatkârları tarafından el yapımı olarak üretilen Ultimate Camper, iki tekerlekli bir ev konforunun çekiciliğini sunuyor. Dış cephesinde bir açık mutfak, bir gazlı ızgara, lavabo ve çıkarılabilir soğutucu bulunmaktadır. Eksiksiz iç mutfakta; iki gözlü ocak, mikrodalga fırın, buzdolabı ve paslanmaz çelik lavabo bulunurken, beraberindeki yemek alanı beş kişilik bir aileyi ağırlayabilir ve bir yatağa dönüşebilir şekilde tasarlanmıştır. Bu güzel kompakt karavan aynı zamanda iyi bir eğlence için de gerekli olan donanımlara sahip. Bluetooth medya ve eğlence sistemine biri dış tarafta diğeri içeride olmak üzere bir çift TV dahil edilmiş. Son olarak ve belki de en etkileyici özelliği; duş, kaset tuvalet ve özel lavabo içeren eksiksiz bir banyo. Bu büyüklükteki bir karavanda böyle bir iç mekân tuvaleti neredeyse duyulmamış; özellikle damla tasarımlı olanlarda görmeniz ve duymanız pek mümkün değil.

Ultimate Camper, her ikisi de zarif tasarımı ve kompakt boyutları sayesinde neredeyse sorunsuz ulaşımı ön plana çıkaran Classic ve Woody olmak üzere iki farklı stilde mevcuttur. Fiyat bilgileri henüz açıklanmasa da Ultimate Toys, Ultimate Camper ile ilgilenenlere web sitelerinde broşürler ve ek bilgiler sunuyor.