Elektrikli bisiklet modelleri neredeyse bir standart haline gelmesine, sürücüye elektrik motoru ile destek vererek daha konforlu bir sürüş sunmasına rağmen sahip olduğu ağırlık çoğu kullanıcıyı tekrar düşünmeye sevk ediyor. Bunun en büyük sebebi, özellikle şehir içi kullanımda, merdiven çıkmak, metro veya otobüse binmek gibi bisikletinizi taşımanız gereken anlarda karşılaştığınız güçlükler diyebiliriz. 

Birçok bisiklet markası bu problemin farkında olmasına rağmen tam istenen sonuca ulaşabilecek bir model geliştirmekte zorlanıyorlar gibi duruyor fakat Specialized bir adım ileriye geçerek yeni geliştirdiği Turbo Vado SL 4.0ve 5.0 modelleri ile isteksiz bisikletçileri de hedef kitlesi içine almayı başaracakmış gibi duruyor. Ortalama bir elektrikli bisikletten yaklaşık %40 daha hafif olan yeni Specialized elektrikli bisiklet modellerinin ağırlığı 14,9kg.

Her iki model de  Specialized'ın E5 alüminyum gövdesi üzerine yerleştirilen SL 1.1 özel yapım hafif elektrik motorunu barındırıyor. Yaklaşık 45 km/s hıza ulaşabilen bisikletlerin kadro içersine yerleştirilmiş 320Wh bataryası, Range Extender teknolojisi ile 193km'lik bir menzil sunuyor. Entegre aydınlatma sistemleri, kadro içerisine gömülmüş kablolar tasarımını daha da öne çıkarmış. Vado SL 4.0 şehir içinde ihtiyaç duyabileceğiniz ilave ekipmanlarla birlikte gelirken, Valo 5.0 karbon-fiber çatal, daha fazla hız, Future Shock 1.5, Shimano SLX vites sistemi, entegre Turbo Connect ekran özellikleri ile kardeşinden ayrılıyor.

Specialized Valo SL 4.0 'ın yurtdışı satış fiyatı $3,350 etiketinden başlarken Valo 5.0'ın fiyatı $4,500'dan başlıyor.