Mercedes yeni elektrikli SUV modeli ile Tesla'ya kafa tutuyor. 2019 yılı itibariyle piyasaya çıkacağı söylenen Mercedes EQC ciddi anlamda elektrikli otomobil piyasasını etkileyecek gibi duruyor. 402 beygir güç ve 762 Nm torka sahip olan yeni EQC, 0-100km/s hızlanmasını ise 5 saniyenin altında gerçekleştirebiliyor. Bu kadar güce sahip olmasına rağmen yazılımsal olarak maksimum 180 km/s hıza çıkabilecek şekilde dizginlenmiş. Yaklaşık 450 km gibi bir menzile sahip olacağı söylenen Mercedes EQC, %10'luk seviyesine düşen bataryasını %80 seviyesine kadar şarj edebilmek için sadece 40 dakika gibi kısa bir süreye ihtiyaç duyuyor. Rakamlara bakıldığında uzun yol sürücüleri için gayet makul bir menzil ve şarj süresi sunulmuş gibi duruyor.  

Bütün bunlarla beraber AWD çekiş sistemi, çeşitli sürücü asistanı sistemleri, MBUX bilgi-eğlence sistemi, sesli kontrol yeteneği ve size bir çok bilgi sunabilen bir yapay zeka Mercedes EQC'nin özellikleri arasına eklenmiş. 

Dikkat çekici tasarımı ve harika özellikleri ile yepyeni Mercedes EQC'ye ait görselleri incelemeden ve tanıtım videosunu izlemeden geçmeyin.

[post_ads]