Çoklu alet kitlerinin hayatımızı kolaylaştırdığı konusunda kuşkumuz yok. Bununla birlikte çok maksatlı alet kitlerinin birçoğu sadece basit çaptaki işlerin üstesinden gelebilirken özellikle outdoor ortamlarındaki sert, ağır işler söz konusu olduğunda ise ne yazık ki sınıfta kalıyor. Aclim8 tarafından üretilen 5’i bir arada çoklu alet kiti COMBAR (Combar Outdoor Multi-Tool) için ise ağır iş söz konusu olduğunda sınıfta kalmak diye bir şey telaffuz edilemez.

Dünyanın ağır işler için üretilen ilk çoklu alet kiti etiketiyle ortaya çıkan COMBAR’ın iki farklı versiyon ile çıkıyor. İlk versiyonunda balta, çekicin ve küreğin olduğu COMBAR’ın ikinci versiyonu olan PRO modelinde ise balta, çekiç ve küreğe ilaveten testere ve çıkartılabilir bir bıçak bulunuyor. Hava araçlarında kullanılan üst düzey alüminyumdan ve paslanmaz çelikten üretilmesi dolayısıyla zor ve sert işlerin çoklu alet kiti olan COMBAR buna rağmen sadece 1250 gram.

Bütün bu özellikleri ile outdoor ortamların aranılan çoklu alet kiti olmaya aday COMBAR yakın zamanda Kickstarter üzerinden ön siparişe açılacak. Şimdilik COMBAR hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayın.