Bilmeyenleriniz için söyleyeyim Baja Boot bir döneme damgasını vuran efsane diyebileceğimiz özelliklere sahip bir off-road buggy ve dünyada Baja Boot’dan sadece iki adet var. Bir zamanlar Steve McQueen’e ait olan bu iki özel araçtan bir tanesi şu an Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) girişimin arkasındaki çılgın adam James Glickenhaus’a ait.

Baja Boot efsanesinden oldukça etkilenen Glickenhaus aracın yeni versiyonunu üretmek üzere yola koyulmuş durumda. Off-road efsanesinin yeni versiyonu sadece karadaki her türlü arazide hareket kabiliyetine sahip olmakla kalmayıp aynı zamanda birkaç katamaran eklentisi ve takma motoru sayesinde amfibik özelliğe de sahip olacak.

GlickenHaus’un aklında yeni Baja Boot ile 2020 yılında New York’tan başlayıp Bering Boğazından geçerek Paris’e doğru uzun bir yolculuk yapmak var. Bunun dışında yeni Baja Boot 2019 yılında Baja 1000 yarışına katılacak ve And Dağlarındaki yaklaşık 7 km’lik yüksek bir volkana tırmanacak.

5 litre hacimli ve 8 silindirli motorun bulunduğu yeni Baja Boot’un 2 kapılı versiyonu 250.000$’dan 4 kapılı versiyonu ise 275.000$’dan satışa sunulacak.