Sitemizde bu zamana kadar birçok son model buggy tanıttık. Şimdi ise 1965 model bir buggy ile karşınızdayız. 1965 yılında tekne ustası ve aynı zamanda profesyonel bir sörfçü olan Bruce Meyers tarafından tasarlanan Manx Dune Buggy 1960 yılların ikinci yarısını domine etti ve çöl yarışlarında büyük bir popülariteye ulaştı.

Sonraki yıllarda ise şehir içi kullanım odaklı modeli ise hayli ilgi gördü ve birçok farklı firma Manx Dune Buggy’nin tasarımını taklit ederek pazardan pay kapmak için kıyasıya bir yarışa girdi. Bu nedenle o dönemde sokağa çıksanız birçok Manx Dune tarzı Buggy ile karşılaşmanız mümkündü. Aslında orijinal Manx’den 1964 ve 1971 yılları arasında sadece 7000 adet üretildi ve onlardan bir tanesi San Francisco merkezli Manx Specialits atölyesi tarafından restore edildi.

Manx Specialits atölyesi tarafından restore edilen 1965 yapımı Manx Dune Buggy’nin ilk olarak atölye tarafından kısa olan şasesi uzatılarak orijinalinde 2 kişilik olan aracın dört kişilik hale gelmesi sağlanmış. Atölye daha sonra aracı zeytin yeşiline boyayarak koltuklarını deri döşeme ile kapladıktan sonra lastiklerini Porsche amblemli kırmızı jantlarla süslemiş. Son olarak ayrılabilir fiber-glass tavan ise pastanın çileği olarak düşünülmüş.

1965 model Manx Dune Buggy görselleri ile sizi bekliyor.