Amerika’nın efsane haline gelmiş markası Mustang, Steve Mcqueen’in başrol oynadığı polisiye gerilim filmi “Bullitt”de kullandığı koyu yeşil 1968 model Mustang’i 50. yılı anısına güncelleyerek Mustang Bullitt ismiyle tekrar görücüye çıkardı.

Yeni Mustang Bullitt’in 5.0 litre hacimli ve 8 silindirli motoru 475 beygirlik bir güce ve 645 Nm’lik bir torka sahip. Yeni Mustang’in saatteki maksimum hız ise 263 km/s. Bullitt bu değerleriyle bir Mustang GT’den daha güçlü bir Mustang.

Yeni nesil endüksiyon sistemi, bilardo topu şeklinde vites topuzu, Mustang damgasının olduğu yakıt deposu kapağı, koyu ızgaralar, iç kısmında kırmızı Brembo fren kaliperlerinin dikkat çektiği 19 inç jantlar, benzersiz egzoz sistemi, siyah deri ile döşenmiş Recaro koltuklar ve daha fazlası ise Bullitt’in etkileyici değerlerine eşlik eden diğer detaylar.

Bullitt filmindeki modelin rengine sadık kalınarak üretilen yeni model Mustang bütün bu özellikleri ile gerçekten de çok özel bir versiyon olmuş. Ama yollarda görmemiz için biraz sabretmemiz gerekecek, çünkü önümüzdeki yaz satışa çıkması bekleniyor ve bu nedenle fiyatı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Ford Mustang Bullitt hakkında daha fazla detay almak isterseniz aşağıdaki videoya bir göz atabilirsiniz.

[post_ads]