Ticari hava aracı ve askeri helikopter üreticisi ABD merkezli Bell Helicopter ulaşım alışkanlıklarını değiştirerek metropollerin trafik problemine kökten çözüm bulacak projesi “Bell Urban Air Taxi”yi Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarında (Consumer Electronics Show-CES) tanıttı.

Yıldız Savaşları filminden bizi ziyarete gelmiş bir ”Jedi”nin aracı hissi uyandıran Bell Helicopter’in yeni teknolojik oyuncağı resmi olarak üretilmeye başlandığı zaman ilk etapta bir pilot tarafından kullanılacak Daha sonraki yıllarda ise Bell Urban Air Taxi’nin kaptan köşküne bir yapay zekâ oturacak ve uzaktan bir bilgisayarla yönetilecek.

Aynı anda dört kişinin müşteri olarak seyahat edebileceği taksi helikopterde yolcular, Wi-Fi, bilgi eğlence sistemi gibi sistemleri kullanabilecek ve yolculuk esnasında doküman paylaşımı ve konferans aramaları yapabilecek.

Gelecekte seyahatin nasıl bir şekle bürüneceğinin ipuçlarını veren Bell Urban Air Taxi hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki videosuna bir göz atabilirsiniz.

[post_ads]