Birçoğumuzun rüyalarında bile zor görebileceği süper otomobiller üreten Lamborghini dünyanın ilk süper spor arazi aracı olarak lanse edebileceğimiz “Urus”u nihayet tanıttı. İlk olarak 2012 yılında düzenlenen Pekin Otomobil Fuarında konsept olarak görücüye çıkartılan Lamborghini URUS, son yıllarda dünyaca ünlü firmaların ilgisinin SUV tipi araçlara kaymasının sonucunda Lamborghini firmasının da bu pazara kayıtsız kalamadığının bir göstergesi diyebiliriz.

Süper otomobillerine aşina olduğumuz Lamborghini’den beklenmeyen bir araç olan Urus’da 4.0 litrelik 8 silindirli bir twin-turbo motor bulunuyor. Urus’un motorunun ortaya koyduğu değerler ise 650 beygirlik bir devasa güç ve 850 Nm’lik bir tork ile beraber 3.6 saniyede 100 km/s hıza çıkma ve saatte 305 km’lik bir maksimum hız. Bu değerlerden de anlayacağınız üzere Urus’un markanın süper otomobillerinden hiç de aşağı kalır yanı yok.

Maksimum hızıyla dünyanın en hızlı SUV’u unvanının alan URUS sahip olduğu karbon seramik fren sistemi sayesinde 100 km/s hızla seyrederken 0 km hıza yaklaşık 33 metrelik bir mesafede inebiliyor.

Strada, Corsa, Sport, Terra, Neve, Sabbia ve Ego olmak üzere her yol ve hava koşuluna göre yedi farklı sürüş modunun bulunduğu Lamborghini Urus'un, 2018 yılının bahar aylarında satışa çıkması bekleniyor. Urus’un yurtdışı satış fiyatı ise 200.000$ civarında olacak. 
[post_ads]