İster sevin ister sevmeyin, Tesla çevreci teknolojiler konusunda, başta ABD olmak üzere tüm dünyada otoyolların kurallarını değiştirmek üzere. Sadece seksi elektrikli araçlar üretmekle kalmayan firma yeni ve heyecan verici bir teknoloji pazarına giriş yaptı. Şimdi size lojistik pazarının hesaplarını alt üst edecek ve gelir-gider tablolarının seyrini değiştirecek yeni elektrikli araçları olan Tesla SEMI Truck'dan bahsedelim.

Dört adet birbirinden bağımsız elektrikli motora sahip olan Tesla Semi, yaklaşık 800km'lik bir menzile sahip ve 100km/s hıza sadece 20 saniye gibi bir sürede ulaşabiliyor. Önemli olan detay ise bütün bu değerlere üzerinde 40 tonluk yük varken erişebiliyor. Dağlık kesimlerde ve virajlı yollarda yük taşımak zorunda olan kamyoncuların rampalarda çektiği çilelere hepimiz şahit olmuşuzdur. Ama artık bu çile bitti diyebiliriz. Tesla Semi Truck, 40 ton yükü ile beraber 105km/s hız ile rampaları ardı arkasına sıralamayı başarıyor. 

Semi Truck'ın asıl hedefi ise tabi ki lojistik firmalarının sahipleri. Uzun süreli Semi Truck kullanımının iki yıl içerisinde tam $200,000 değerinde yakıt tasarrufu yaptırabileceği iddia ediliyor. Bu ekonomik verilerin dışında elektrikli kamyonun bir Tesla üretimi olması sebebiyle, sürücüye yardım eden gelişmiş bir otomatik pilot yazılımının da kazaları yüksek oranda engelleyebileceği düşünülüyor. Merkezi sürüş koltuğu pozisyonu ve panoramik ön camı ise muazzam bir görüş açısı ve yol kontrolü sağlayabiliyor. Ayrıntılı bilgi almak isterseniz tıklayın.
[post_ads]