Her yıl Las Vegas’ta düzenlenen SEMA Otomobil Fuarı (SEMA Show) şimdiye kadar birçok otomobil üreticisi ve tasarımcısı için cazibe merkezi oldu ve olmaya devam ediyor. Bu yıl ki SEMA’nın da geçmiş yıllardakilerden hiçbir aşağı kalır yanı yok. Bu yıl da her biri birbirinden etkileyici özelliklere sahip olağanüstü araçlar birer birer SEMA’da sahne alıyor. Bu olağanüstü araçlardan biri ise Ford’un bir F-250 Super Duty üzerine için inşa ettiği ve bir off-road canavarı sıfatını fazlasıyla hak eden Ford Project SD126 konsepti (Ford Project SD126 Concept Truck).

Takdir edersiniz ki F-250 Super Duty Ford’un kataloğundaki en etkileyici ve en güçlü araçlarından biridir. Bu turuncu canavar ise F-250’nin birkaç tık daha üstü ve sınırları fazlasıyla zorluyor. Şöyle ki, SD126’nın kaportasının altında TorqShift 6 ileri vites ile hayat bulan 6,7 litrelik sekiz silindirli dizel bir motor yer alıyor. Turuncu canavarın bu akıl almaz güç sistemi ile uyum sağlaması için aracın dingil aralığı kısaltılmış ve araç BDS süspansiyon teknolojisi ile donatılmış. 42 inç lastiklerin rahat bir şekilde harekete etmesi için ise iki tekerlek arası mesafe genişletilmiş.

Ne yazık ki bu turuncu off-road canavarı sadece bir konsept ve elimizde sadece bir tane var. Belki Ford ağzımıza bu kadar bal sürdükten sonra devamını getirmeyi düşünebilir, ne dersiniz? 
[post_ads]