Volvo’nun Cross Country seçeneği V40, V60 ve V90 modelleri için mevcut. Normal hatchback araçlarına göre daha yüksek üretilen Cross Country serisi araçlar lüks, konfor ve off-road kullanım seçeneğini bir arada sunuyor.

Volvo V90 Cross Country Ocean Race otomobil olarak düşünüldüğünde tam bir Volvo klasiği. Teknik özelliklerinden ziyade üretilme amacı ve üretiminde kullanılan bazı materyaller dikkat çekiyor. Olayın diğer yanı da bu sene yapılacak olan Volvo Ocean Race yat yarışlarına dikkat çekmek.

Volvo Ocean Race, firmanın 2001 yılında haklarını satın aldığı dünyaca ünlü bir yat yarışı. Volvo yeni aracı V90 Cross Country Ocean Race ile okyanusların temizliğine dikkat çekiyor ve doğrudan katkıda da bulunuyor.

V90 Cross Country Ocean Race modelini satın alanlar doğrudan okyanusların temizliği için yapılan çalışmalara doğrudan katkıda bulunacak. Şöyle ki; Volvo satılan ilk 3000 aracın her biri için “Volvo Ocean Race's Science Programme” isimli projeye 100€ bağış yapacak.

Otomobilin okyanusların temizliği konusuna dikkat çektiğinin en belirgin göstergesi ise çok ilginç; iç döşemede yer alan halılar, deniz tabanından toplanan terkedilmiş balıkçı ağları gibi atıklardan elde edilen ve %100 geri dönüşümlü bir naylon malzeme olan Econyl'den üretilmiş.

Araç hakkında ilave bilgi almak için tıklayınız.
[post_ads]