Ürünlerini “ona saat diyebilirsiniz ama bu hiç adil olmaz" şeklinde bir sloganla tanımlayan Suunto iki yeni modeliyle karşımızda. Yani modeller Suunto Traverse Alpha Woodland ve Traverse Alpha Concrete.

Kordonları, Fin ordusunun kullandığı askeri kamuflaj deseninden esinlenerek tasarlanan saatler balıkçılara ve avcılara hitap ediyor. Traverse Alpha’lar GPS / GLONASS (Rus Konumlama Sistemi) navigasyon özelliğiyle vahşi doğadaki rehberiniz olmaya aday. Balıkçılara ve avcılara has özellikleri ile bu işlere meraklıların fazlasıyla dikkatini çekeceğini düşündüğümüz saatlerin; ay evrelerini gösterme, atış sayacı, güneş doğuşu uyarısı, gece kullanımı için kırmızı arka plan aydınlatması gibi özellikleri mevcut. Ayrıca adım sayar, gelen çağrı bildirimi gibi ilave özellikleri de bulunuyor.

Bu özelliklerden atış sayacı diye ifade edebileceğimiz “shot detection” özelliğinden bahsedeyim. Avcılar için geliştirilen bu özellik av tüfekleri ile birlikte kullanıldığında doğru sonuçlar veriyor. Saat içerisindeki “accelerometer” ile geri tepme sonucu bileğinizde oluşan hareket algılanarak bir sayaç üzerinden size gösteriliyor. Sistemin yapılan denemelerinde tetik elinizin bileğine takıldığında daha kesin sonuçlar verdiği tespit edilmiş.

(Amazon.de) Avrupa'dan satın almak için tıklayın.

(Amazon.com) Amerika'dan satın almak için tıklayın.



 [post_ads]