Dünyaca ünlü otomobil firmaları, Tesla’nın açtığı yolda birer birer elektrikli araç piyasasına girerken tır üreticilerinin de zamanı gelince bu yola sırayla gireceğinin kaçınılmaz bir gerçek olduğunu herkes tahmin ediyordur. Tesla aynı otomobil pazarında olduğu gibi bu işe de ilk el atan firma. Elektrikli araçların öncülüğünü yapan Tesla’nın elektrikli tır modelini her an çıkaracağı kulaktan kulağa yayılırken motor üreticisi Cummins beklenmedik bir hamle yaparak kendi geliştirdikleri tamamen elektrikli tır çekicisini tanıttı.

Cummins tarafından Urban Hauler Tractor adı verilen bu yeni nesil tır çekici tek bir şarjla şu an için yaklaşık 160 km gidebiliyor. Kabul edelim, bu tip araçlar için çok kısa bir mesafe ama söylemekte fayda var, elektrikli motor sisteminin resmi olarak çıkarılacağı 2019 yılına kadar şirket mesafeyi üç katına çıkarmayı ve şarj süresini 20 dakika gibi çok kısa bir süreye düşürmeyi umuyor.

Cummins’in umduğunu bulup bulamayacağını bilemiyoruz ama bildiğimiz bir gerçek var, Cummins Urban Hauler Tractor ile geleceğin dünyasındaki kaçınılmaz rekabette şimdiden payını almanın planlarını yapıyor ve bu işe çok hızlı bir giriş yaparak Tesla’ya meydan okuduğu kesin!

Cummins Urban Hauler Tractor ve Cummins’in diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.
[post_ads]