Teknolojinin gelişimi ve teknolojik ürünlerin yaygınlaşmasının bir dezavantajı nedir diye sorsalar; "tembelliği artırıyor" diye cevaplarım. Tembeller için nasıl bir ürün geliştirebilirim diye düşünen Panasonic, hareket edebilen buzdolabını tasarlamış. 

Panasonic Moveable Fridge, adından da anlaşılacağı üzere, buzdolabına ihtiyaç duyduğunuzda yerinizden kalkıp mutfağa gitmek gibi aşırı yorucu işlemi yapmanıza gerek kalmadan ayağınıza kadar gelen bir buzdolabı. 

Mini buzdolabı tipindeki ürün altındaki tekerlekleri vasıtasıyla evin içerisinde hareket ediyor. Tabi evin ortamının buna uygun şekilde tasarlanması koşuluyla. 

Sesli komutla çalışan buzdolabı, sensörleri vasıtasıyla evinizdeki eşyalara çarpmadan ayağınıza kadar geliyor. Maç izlerken biranız bitti diyelim, hemen buzdolabına sesleniyorsunuz. Yanınıza kadar gelen dolabı açıp içinden yeni bira alıyorsunuz. Evet. 

Buzdolabı henüz satışa sunulmuş değil. Bu yüzden fiyat bilgisi de bulunmuyor. İlave bilgi için bir süre daha beklemeniz gerekecek. 
[post_ads]