Ne zaman bir ürün Red Dot Tasarım Ödülü'nü kazansa bilin ki piyasada çok büyük etkiler bırakacak. Bu ürün konsept olsa bile aynı durum geçerli. Şimdi sizlerle tanıştıracağımız bu harika tasarımlı ürün de önümüzdeki günlerde gerçekten drone piyasasını kökten değiştirebilecek yeteneklere ve özelliklere sahip. 

Meksikalı tasarımcı Edgar Herrera pervanesiz bir R/C drone konsepti fikrini ortaya attı. Eğer aklınıza bu drone'nun pervanesiz fanlar ile aynı teknolojiyi kullanabileceği gibi bir fikir geldiyse, tam üzerine bastığınızı söyleyebiliriz. Hatta bu teknoloji drone üzerinde kullanılarak faydası iki misline çıkarılmış durumda. Öncelikle bu drone'nun standart pervaneli drone'lara göre çok daha sessiz çalışacağını söyleyebiliriz. İkinci husus ise hızla dönen pervanelerin meydana getirebileceği zararlar ortadan kaldırılıyor. 

Çalışma prensibini şu şekilde açıklayabiliriz. Merkezde bulunan kısım kalkış ve inişte asist görevini üstlenirken, ön ve arka kısımlar ise yön verme ve hızlanma işlemlerini ele alıyor. Yazının başlarında da belirttiğimiz gibi bu pervanesiz drone halen konsept aşamasında fakat şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki çok kısa bir süre sonra drone piyasasına hakim firmalar bu teknolojinin üzerine atlayacak ve birçok pervanesiz drone modelini piyasada görmeye başlayacağız. Sessiz çalışma yeteneği özellikle güvenlik alanında çok dikkat çekeceğe benziyor. Her zamanki gibi yine bekleyip neler olacağını takip edecek ve gelişmelerden sizi haberdar etmeye devam edeceğiz.  
[post_ads]