Münih merkezli özel yapım motosiklet üreticisi Diamond Atelier son birkaç yıldır harika custom motosikletleri üretip satmayı başardı. Son zamanlarda tasarladıkları özel yapım motosikletleri tek bir platform üzerinden geliştirme kararı aldılar. Bu değişiklik ile üretim aşamasında karşılaşabilecekleri beklenmedik problemler ve zorluklar ile çok daha rahat ve hızlı bir şekilde mücadele edebilmeyi amaçlıyorlar. Bu düşüncenin ilk meyvesi olan Ducati Scrambler Sixty2 custom motosiklet ise tamamen doğru yolda olduklarının bir göstergesi.

Ducati Scrambler Sixty2'nun tasarım aşamasında daha çok şehir içi kısa mesafe kullanıcıları ve motosiklete yeni başlayanlar hedeflenmiş. Bu sebeple orijinali 803cc olan Scrambler'ın motorunda yapılan değişiklikler ile gücü 400cc'ye çekilmiş. Motor aynı motor aslında, sadece dizginleri biraz daha çektiğinizi düşünün. Bütün şase elden geçirilmiş, arka salıncak kolu 803 Scrambler'ın alüminyum versiyonu ile değiştirilerek Wilber amortisörler eklenmiş.  Metzeler Racetec RR K3 yarış lastikleri,  Brembo PSC-16 fren pompası, Kineo jantlar ilave edilen diğer parçalar. Yakıt deposunun yapısını ve çizgisini bozmadan arka kuyruk hafifçe yukarı doğru kaldırılmış. Böylece yakıt deposundan itibaren arkaya doğru daha hoş bir çizgi elde edilmiş. Sele kısmında kullanılan sığır derisi ile yakıt deposunun tahrik edici vişne kırmızısı rengi harika bir uyum yakalamış. Arka lastik ile sele arasında kalan boşluk sayesinde ikonik V2 motorun bütün detaylarını görebilmeniz mümkün. 

Diamond Atelier'in çalışanları ürettikleri Ducati Scrambler Sixty2 ile çok yüksek paralar konuşmadan da harika custom motosiklerler geliştirilebileceğini bize gösteriyor. Lafı fazla uzatmadan sizi bu harika motosikletin görselleri ile baş başa bırakıyoruz. 
[post_ads]