Sportsmobile 1961 yılından beri Ford, Chevy/GM ve Mercedes minibüsleri karavana dönüştürme konusunda uzmanlaşmış bir firma. Sportsmobile’in uzmanlığını konuşturduğu en son işlerinden biri ise bir Mercedes Sprinter dönüşümü.

Sportsmobile tarafından bir her türlü zor yol koşulları ile mücadele edebilecek bir off-road karavana dönüştürülen Sportsmobile Mercedes-Benz Sprinter Karavanda (Sportsmobile Mercedes-Benz Sprinter 4x4 Camper) 5 ileri otomatik vitesin hayat verdiği 188 beygir ve 440 Nm tork üreten 3.0 litre BlueTec V-6 motor mevcut. Mercedes Sprinter’ı off-road koşullara hazırlamak için bir ilk basamak teşkil eden bu motor dışında yükseltilen şase ve tekerlekler üzerine giydirilen %20 daha fazla eğim tırmanma kabiliyetine sahip zor arazi koşullarına uygun MT lastikler ise off-road koşullara hazırlayan diğer önemli faktörler.

Karavanın iç kısmını ziyaret ettiğimizde ise çift kişilik bir yatağa dönüşen deri koltuk, ihtiyacınız olabilecek bütün temel şeyleri bulabileceğiniz kompakt bir mutfak ve bu karavana farklılık kazandırdığını düşündüğüm yukarı doğru yükselip genişleyen ve iki yatağın daha bulunduğu çatı kısmı ile karşılaşıyoruz. Portbagaj, iki büyük güneş paneli ve aracın yan tarafında bulunan merdiven ise aracın dış kısmından bakıldığında hemen dikkat çeken diğer detaylar.

Sportsmobile Mercedes-Benz Sprinter 4x4 Karavan hakkında detaylı bilgi için tıklayın. Aşağıdaki görseller ile beraber karavanın videosu da daha iyi bir fikir edinmenizde yardımcı olacaktır.
[post_ads]