Tinger Track C500’e ATV derken tereddüt ediyorum. Çünkü bu bildiğiniz tank!

Tinger Track C500’de tekerlek yok, yerine bir palet sistemi var. 50 cm. genişliğindeki paletler metre kareye 0,05 kg. basınç uyguluyor. Bu ekstra düşük zemin basıncı sayesinde kolay tutunma ve kayma direnci elde edilmiş oluyor.

Kompozit malzemeden üretilen paletler hafif ve dayanıklı. Bu paletlerle yola gerek duymayan Tinger Track C500 “kompakt tank” saatte 35 km hıza kadar çıkabiliyor.

C500’ün üzerinde 2 adet koltuk bulunuyor. Bir de bunların arkasında bagaj bölmesi mevcut. Ayrıca aracın arkasına römork takılabiliyor. Önündeki motorlu halat sistemi ile gerektiğinde araç kurtarma ya da yük çekme gibi işler yapılabiliyor.

Aracın bir özelliği de su üstünde ilerleyebilmesi. Tasarımı ve su geçirmez yapısı sayesinde suya girdiğinde batmıyor ve palet hareketiyle ilerleyebiliyor.

C500 ile yola gerek duymadan dağ-bayır ilerlenebilir, orman içerisinde, çamurlu yollarda bir traktör gibi kullanarak yük çekilebilir, istendiğinde bir göl ya da nehrin karşısına geçilebilir. Tabi en güzeli de engel tanımadan sürüş zevki yaşanabilir.

Tinger Track C500 bir Leopar tankı değil belki ama askerliğini tankçı olarak yapmak isteyip de içinde ukde kalanlar için olabilecek en makul araç.

Aracın satış fiyatı konusunda bir rakam belirtilmemiş. Hakkında ilave bilgi almak için tıklayınız.

[post_ads]