Motosiklet sürmek gerçekten tehlikeli bir iş. Bir o kadar da zevkli olmalı. Bu zevki tehlikeli hale sokan etkenlerden birisi de trafik. Trafiğin problem oluşturduğu noktalardan birisi ise yolda giderken arkadan gelen araçlar. Ayna gibi bir çözüm ihtimali her zaman var kabul ama böyle teknolojik bir çağda küçücük aynadan arkayı görecem diye zorlamaya gerek kalmadı artık diye düşünen girişimciler ZONA geri görüş kamerasını tasarlayıp satışa sunmuş durumda.

Kamera motosikletin arkasına monte ediliyor. İzleme ekranı ise kaskın içindeki astara, tam gözünüz hizasına gelecek şekilde yerleştiriliyor. Motor üzerinde bir verici, kask üzerinde de bir alıcı bulunuyor. Kablosuz olarak kameradan gelen görüntü kask içindeki izleme ekranına aktarılıyor.

Aynalardaki kör noktalar, ya da aynanın dönmesi vs. sebeple arkayı net görememe gibi durumlar bir nevi tarihe karışıyor. Peki, izleme ekranı görüş alanını engellemiyor mu? Ekran çok küçük ve göz hizanızdan biraz aşağıda duruyor. Ya da istediğiniz yerde diyelim. Aynaların küçücük olmasını eleştirdik ama diye düşünebiliriz. Gözünüzün dibinde duran küçücük ekranın işlevi uzakta duran daha büyük bir aynadan çok daha fazla oluyor. 30 inçlik bir ekranı 3 metre mesafeden izlediğinizi düşünün. ZONA’nın ekranı bu şekilde bir görüntü sunuyor.

Kameranın bir özelliği de görüntüyü kaydetmesi. Bir kaza vs. durumunda kayıtlı görüntüleri izleme ya da delil olarak sunma gibi seçenekleriniz mevcut.

Ürünün satış fiyatı 210$. Sipariş etmek ve ilave bilgi almak için tıklayınız.

[post_ads]