3 boyutlu baskı teknolojilerinde hayli yol alındığı şu dönemde “yol almak bizim işimiz” diyen Michelin, 3D lastik konsepti ile lastik üretim ve kullanımına farklı bir bakış açısı getirmiş.

Konsept lastik VISION, 3D baskı ve akıllı otomobil teknolojilerinin birleşimi bir ürün. Havasız, araçtan yönetilen, yenilenebilir, değiştirilebilir ve organik bir lastik olan VISION ayrıca janta da ihtiyaç duymayan bütünleşik bir yapı.

3 boyutlu boşluklu/lifli iç mimarisi sayesinde havaya ihtiyaç duymayan VISION biyolojik kaynaklı, bakterilerle ayrışabilen organik yapıda bir ürün. Yani bu haliyle VISION olabilecek en çevreci materyalden üretilmiş bir lastik.

Lastik tasarlanırken dikkate alınan üç önemli kıstas; konfor, güvenlik ve sürdürülebilirlik. Lastiğin dayanıklı esnek yapısı konforlu sürüşe imkân verecek şekilde, sağlam tutunma yüzeyi ise güvenli bir sürüş sunacak şekilde tasarlanmış. Sürdürülebilirlik ise 3D teknolojisinden faydalanarak kullanımda olan bir lastiğe dışarıdan müdahale ile istenilen değişikliğin yapılabilmesi teknolojisi sayesinde hayata geçirilmiş. Yazın kullanıma uygun tasarlanmış lastiğinin üzerine yapılacak 3D müdahale ile lastik çok kısa bir sürede kış lastiğine dönüşebiliyor.

VISION Şimdilik bir konsept tasarım projesi olsa da hızla ilerleyen 3D üretim, akıllı otomobil ve diğer akıllı teknolojiler sayesinde kullanıma gireceği zamanın çok uzak olmadığını düşünüyorum.

[post_ads]