Microsoft, Apple’ın Macbook’una rakip olarak çıkartıp bu ayın başlarında tanıttığı yeni nesil Microsoft Surface Laptop’ından sonra, Apple’ın iPad Pro serisinin en büyük rakibi olan Surface Pro serisinin son neslini de Şangay’da düzenlediği etkinlikle tanıttı.

Surface Pro serisinin 5. nesli olan yeni Surface Pro’da, Microsoft bu sefer numaralandırmaya gitmeyip sadece Microsoft Surface Pro olarak adlandırmayı seçmiş. Microsoft tarafından şimdiye kadar üretilen en iyi laptop/tablet karışımı hibrit model olarak nitelendirilen Microsoft Surface Pro gerçekten de sahip olduğu özellikler ile bu iddiayı doğrulayacak nitelikte.

Daha sessiz ve daha verimli çalışmayı sağlayan fansız Kaby Lake özellikli işlemcilerin bulunduğu Surface Pro bir önceki versiyondan yaklaşık 2 kat daha fazla olan 13.5 saatlik pil ömrüne, sadece 766 gramlık (m3 işlemcinin kullanıldığı seçenekte 766 g, i5 ve i7 işlemcili seçeneklerde bu rakam 786 g) bir ağırlıkla ve 8.5 mm’lik bir kalınlığa sahip, ki bu son iki parametre, Surface Pro’yu şimdiye kadar üretilmiş hibrid modeller arasında incelik ve hafiflik bakımından en üst basamağa çıkartıyor.

Surface Pro’da PixelSense teknolojisinin kullanıldığı ve 2736x1824 piksel çözünürlükteki 12.3 inçlik özel ekranı üzerinde 4096 baskı noktalı ve 21 milisaniye gecikme süreli dokunmatik Surface Pen’i kullanabileceksiniz. Surface Pen ile daha rahat çizim yapabilmeniz için geliştirilen Surface Pro’nun 165 derece geriye yatabilme özelliği, Dolby Audio Premium stereo hoparlörler, 8MP ve 5MP çözünürlüklü HD kayıt yapabilen arka ve ön kameralar ise Surface Pro’da bulunan diğer göz alıcı özellikler.

Farklı işlemci ve harddisk seçenekleri ile satın alabileceğiniz Microsoft Surface Pro’da 7’nci nesil m3, i5 ve i7 işlemci seçenekleri bulunurken harddisk seçenekleri ise 128 GB ile 1 TB arasında değişiyor. Surface Pro’nun m3 işlemcili ve 128 GB hafızalı en baz modelinin ABD satış fiyatı ise 799$ iken en üst modelinin fiyatı ise 2699$

[post_ads]