Sony yeni e-okuyucusu Sony Digital Paper DPT-RP1’i Japonya’da satışa sunmuş durumda. Sony için bu model ilk e-kitap okuyucu değil. Daha önce satışa sunduğu DPT-S1 modelinin beklentileri karşılamadığı ve çok tutmadığı bir gerçek. Bu modeldeki bazı eksikleri giderme yoluna giden Sony, DPT-RP1’i ortaya çıkarmış.

Cihaz 13.3 inç büyüklüğünde ekrana sahip. Yani neredeyse A4 kağıt büyüklüğünde. Ekran çözünürlüğü önceki modele kıyasla yeteri kadar artırılmış, 1650X2200 orana sahip.

Özel kalemi ve kaymayan ekran yüzeyi sayesinde gerçek bir kağıda yazma hissi veren DPT-RP1 inceliği ile de yine ön plana çıkıyor. A4 kağıt örneğinden devam edersek; kalınlığı yaklaşık 30 adet A4 kağıdın kalınlığı kadar.

Hoşumuza gitmeyecek bir özelliği hala sadece pdf formatındaki dosyaları destekliyor olması. Bu ciddi bir olumsuz taraf ancak beraberinde gelen bir uygulama ile web sitelerini ve farklı formattaki dokümanları pdf formatına çevirerek gösteriyor.

16 GB dahili hafıza, Wi-Fi, Bluetooth gibi özellikleri de mevcut olan DPT-RP1 720$ fiyatla şimdilik sadece Japonya’da satışa sunulmuş durumda.