Baharın gelmesiyle beraber hemen hemen her gün yeni bir outdoor ürünü tanıtımı ile karşılaşıyoruz. Çadırlar da bu ürünler arasında en popüler olanlarından. Salewa ise üç mevsime uygun Litetrek ve Litetrek Pro çadır serileri (Litetrek and Litetrek Pro Tents) ile baharla birlikte canlanan yeni çadır tanıtım kervanına katılan firmalardan biri. Litetrek serisinde birden üç kişiliğe kadar olmak üzere üç seçenek, Literek Pro serisinde ise iki kişilik ve üç kişilik seçenekler bulunuyor.

Rüzgârın, dengenin, kompaktlığın, hafifliğin ve ciddi hava koşullarının çok önemli olduğu dağ koşulları için tasarlanan Salewa’nın bu iki çadır serisi, dağcılık ve dağ yürüyüşü faaliyetleri için ideal. Örnek verecek olursak: Münih Teknik Üniversitesi’nde rüzgâr tüneli testine tabi tutulan bu çadırların saatte 90 km/s’lik fırtınalara bile dayandığı kanıtlanmış. Ayrıca her iki çadırda bulunan kendi kendini ayakta tutabilme özelliği (self-supporting design) sayesinde, bir çadır kurmak için düzgün bir yer bulmanın çok zor olduğu dağlık alanlarda bile bir kayanın üzerinde kale gibi sapasağlam durabilecek özelliğe sahipler.

Her iki serideki çadırlar, en kötü hava koşulları için uygunluk ve devamlı olarak havalandırma sağlayan iki katmanlı bir yapıya sahip. Ama iki seri arasında bazı farklılıklar var. Şöyle ki Litetrek serisinin dış katmanı çift taraflı poliüretan işlemeye sahip 50D yoğunluklu (3.000 mm’ye kadar su geçirmez) yırtılmaz polyesterdenken iç katman ise yine çift taraflı poliüretan işlemeli yüksek yoğunluklu 70D yoğunluklu yırtılmaz naylon materyalden (5.000 mm’ye kadar su geçirmez). Yine iki katmanlı bir yapıya sahip Litetrek Pro serisine gelecek olursak, Litetrek Pro’nun dış katmanı 20D yoğunluklu özel yırtılmaz poliüretan ve silikon yüzeyli naylon materyale sahipken (3.000 mm’ye kadar su geçirmez), iç katmanı ise 70D yoğunluklu (10.000 mm’ye su geçirmez) naylon materyalden. Son olarak söylenmek gerekirse, her iki çadır serisinde de kolay kurulum özelliği bulunuyor (3S Speed Set Up Solution) ve her iki çadır serisinin iskelet kısmı ise ultra hafif 7001-T6 alüminyumdan.

Özellikle dağcılar ve dağ yürüyüşçülerinin üç mevsim kullanması için tasarlanmış Salewa’nın Litetrek ve Litetrek Pro serisi çadırlarından birini 290€’dan başlayan fiyatlarla satın almak ve çadırlar hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın. Aşağıdaki video da satın almadan önce çadırlar hakkında yeterince bilgi verecektir, izlemeden geçmeyin!