45 yıldır kaliteli, sıcak tutan mont, yelek ve buna benzer giyim ürünleri üretme tecrübesine sahip Patagonia firması, geçen yıl bu tecrübesini uyku tulumlarına aktarmaya karar vermişti. Bu karar sonucu sadece alt kısmı yalıtımlı, üst kısmı ise yalıtımsız olan Patagonia Hybrid Uyku Tulumu (Patagonia Hybrid Sleeping Bag) ortaya çıkmıştı. Patagonia, bu hibrid uyku tulumundan olumlu tepkiler almış olacak ki bu sefer tamamı yalıtım özellikli olan Patagonia Uyku Tulumu (Patagonia Full Sleeping Bag) adını verdiği uyku tulumu ile karşımızda.

Patagonia’nın baştan aşağı yalıtımlı ilk uyku tulumu olan Patagonia Uyku Tulumunun, -7 ℃ ve -1 ℃’lik olmak üzere iki farklı seçeneği bulunuyor. -7 ℃’lik model, kaz tüyünün her noktaya eşit şekilde dağılarak soğuk nokta bırakmaması için özel bölmeli bir yapıya sahip. Şöyle ki, kaz tüyünü yüksek tutmak için bölmeler arasında dikişsiz özel bir kesim kullanılmış. -1 ℃’lik model ise klasik dikişli kesime sahip. -1 ℃’lik model diğerine göre daha niteliksiz gibi dursa da daha hafif olması nedeniyle özellikle yürüyüşçüler için daha iyi bir seçenek olabilir. Her iki modelde 850‘lik kaz tüyü bulunuyor ki bu bir uyku tulumu için üst seviye kalite ve yalıtım demek. Ayrıca her iki modelde de ferah ayak bölümü, geniş başlık kısmı ve boydan boya merkezi fermuar bulunuyor.

Yine her iki uyku tulumunun dış kısmı, Patagonia Uyku Tulumunun piyasada bulunan diğer uyku tulumlarından çok daha hafif ve dayanıklı olmasını sağlayan ultra hafif, yırtılmaz özel Pertex Quantum kumaştan. Tulumun iç kısmı ise şirketle özdeşleşmiş, firmanın giyim ürünlerinde kullandığı ve maksimum rahatlık sağlamasıyla bilinen Houdini Fabric ile astarlanmış.

Patagonia Uyku Tulumları hakkında detaylı bilgi almak ve 379$’dan başlayan fiyatlarla bu üst düzey kaliteye sahip uyku tulumlarından birine sahip olmak için lütfen tıklayın. Ürünün videosuna da bir göz atmadan geçmeyin.