Yazı tahtaları her şeye rağmen vazgeçilmezimiz. Tebeşir dönemi bitti ama tahtaya yazı yazma alışkanlığımız bitmedi. Evde çocuklara eğitici oyuncak olarak da aldığımız yazı tahtaları iş yerlerinde bir köşede takip edilecek işlerin, önemli faaliyetlerin, unutulmaması gereken konuların yazıldığı önemli bir detay.

Çöpe atamayacağımızın artık kesinleştiği yazı tahtalarını çağın gereği olarak daha “akıllı” bir moda sokmak isteyen Britanyalı birkaç girişimci Joto Robotik Çizim Tahtasını tasarlamış.

Duvara asılacak şekilde dizayn edilen Joto’yu telefon uygulaması üzerinden yönetiyorsunuz. Joto App. uygulaması üzerinden ister çizdiğiniz şekli, isterseniz de aldığınız notları tahta üzerine aktarabiliyorsunuz. Joto kalemiyle telefon ekranınızı tahta üzerine çiziyor.

Notlarınızı, randevularınızı, önemli günleri, yapılacak işleri yani çalışan insanların günlük olarak karşılaştığı pek çok konuyu eski bir usulle ama yeni bir teknolojiyle gözünüze sürekli çarpacak bir yere aktarmış oluyorsunuz. Ayrıca Joto ile pek çok şekli çizebilir, çocuklarınızın eğitimine katkı sunabilirsiniz.

Kickstarter’da öngörülen rakamın çoktan üzerine çıkmış olan projenin 2017 sonunda üretime geçeceği belirtiliyor.

199$ fiyatla ön sipariş vermek ve ilave bilgi almak için tıklayınız.