Piyasada çok farklı tiplerde çoklu alet kiti bulmak mümkün. Anahtarlık şeklinde olanlar, cüzdan şeklinde olanlar, kemer tokası şeklinde olanlar vs. Farklı şekil, büyüklük ve formatta o kadar çok çeşitte çoklu alet kiti var ki, piyasaya yeni çıkan yeni bir kit bile meraklılarında eskisi kadar büyük bir heyecan uyandırmamaya başladı. Ama SOG’un Kemer Tokası Çoklu Alet Kiti (SOG Sync Belt Buckle Multi-Tool) ise meraklıları heyecanlandıracak cinsten. SOG’un kemer tokası şeklindeki çoklu alet kiti, türünün ilk örneği olmayabilir ama kemer tokası formatında gördüğümüz en iyi çoklu alet kiti olabilir. Neden mi? Açıklayayım.

İlk olarak bu kit, bıçak, tornavida gibi sadece birkaç işlevi olan kemer tokası şeklinde olan kitlere nazaran çok daha fazla işleve sahip. Pense, şişe açacağı, cetvel, bıçak, tornavida dahil birçok işlev bulunuyor. 4.4 inç ve 5.8 inç olarak iki farklı boyut seçeneğiyle satışa sunulacak olan SOG’un kemer tokası çoklu alet kitinin küçük olanında 11 işlev mevcutken büyük olanında ise ekstradan bir tornavida konularak işlev sayısı 12’ye çıkarılmış. 420’lik paslanmaz çelikten yapılan bu kitin ikinci önemli özelliği ise kitin birçok aletinin toka formatından kit formatına dönüştürmeye gerek kalmadan kullanılabiliyor olması.

SOG Kemer Tokası Çoklu Alet Kitinin küçük boyutlu olanı 67$, büyük olanı ise 80$’lık fiyatla satışta. Satın almak isterseniz tıklayın.