Bu yazıyı okuduktan sonra artık “drone” denildiğinde aklınıza sadece havada uçan bir cisim gelmeyecek. Powervision firmasının ürettiği PowerRay Sualtı Dronu dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2017’de tanıtıldı.

PowerRay Sualtı Dronu ile iki güzel işi bir arada yapabileceksiniz. Birincisi sualtı gözlemi yapmak, su altında fotoğraf ve video kaydı yapmak; ikincisi de balık tutmak.

30 metre derinliğe kadar inebilme kabiliyetine sahip dronumuz 12MP fotoğraf ve 4K video kayıt kalitesine sahip. Full HD canlı görüntü aktarabilme özelliğiyle sualtında detaylı incelemeler yapabilirsiniz.

Üzerine uyumlu opsiyonel balık radarı ile 40m çevresindeki balıkları tespit edip yine üzerine takılan olta sistemiyle bu balıkları yakalayabilir ve de bu anı 4K kalitesinde kaydedebilirsiniz. Sizi bir anda bir sualtı belgeselcisine dönüştürecek aletimizin tek şarjla 4 saat dalış yapma gibi güzel bir özelliği daha mevcut. Önündeki mavi ışığın balıkların ilgisini çektiği de diğer bir iddia olunan özelliği.

Ürünü incelerken her ne kadar tanıtımlarında yer almasa da, deniz üzerinde yapılan inşaat çalışmalarında, gemi sanayinde ve sualtı arama/kurtarma çalışmalarında da kullanılabileceği aklıma geldi.

2017 Şubat ayında satışa sunulacağı duyurulan cihazımızın satış fiyatı belli değil doğal olarak.

Detaylı bilgi için tıklayınız.