Birdenbire, deyim yerindeyse patlama yapan drone teknolojisinde neredeyse her gün yeni özellik eklenmiş bir ürünün tanıtımı yapılıyor. İşte Unify firmasının ürettiği Draco da bu patlamaya fazlasıyla destek olacak cinsten bir drone.

Piyasadaki kompakt drone modellerinin çoğunun ortalama hızları 50-60 km/s civarında. Yine ortalama 25 dk. gibi batarya süreleri hesaba katıldığında dronla uzaklara gitmek hayal oluyor. Daha doğrusu gitmek kolay da dönmek hayal olabiliyor. 4 km. öteye gönderdiği dronu dönüş yolunda ters rüzgâr sebebiyle, batarya bitmesi sebebiyle düşme (kayalıklara inme) tehlikesi geçirmiş birisi olarak bu dronu görünce dedim ki; İşte budur!

“Hız eşittir yol bölü zaman” malumunuz. Bu aletle daha uzaklara gitmek yani ‘yol’u artırmak için iki seçeneğimiz var matematiksel olarak: Ya ‘zaman’ı artıracağız yani batarya süresi uzayacak, ya da ‘hız’ı artıracağız.

Batarya sürelerinde, ağırlık atışı sebebiyle kurulması gereken bir denge söz konusu. Yani batarya büyüdüğünde uçuş süresi uzamıyor çünkü ağırlık artıyor. Bu sebeple mevcut teknolojiyle 25-30 dk. uçuş süreleri sağlayabilen bataryalarla devam edilecek gibi duruyor. İşte bu yeni drone Uvify Draco, kompakt modellerin ortalama hızını katlayacak bir alet.

Sadede gelirsek; drone aleminin en hızlısı ünvanını verebileceğimiz Uvify Draco 160 km/s hıza ulaşabiliyor. Bu işle az çok meşgul olanlar beni daha iyi anlayabilir, bu cidden muhteşem bir rakam. Bu şu anlama geliyor: Yaklaşık 2 dk. gibi kısa bir sürede 5 km. öteye gönderip çekim yapılabilir.

Karbonfiber gövdesi sayesinde batarya dâhil sadece 655gr. ağırlığında olan Draco, 360 derece kendi etrafında dönme kabiliyetine sahip.

Teslimatı 2017’nin ikinci çeyreğinde yapılacağı duyurulan Draco, 499 dolar ön-sipariş bedeliyle satışa sunulmuş durumda. Ön-sipariş vermek ve detaylı bilgi almak için tıklayınız.