Outdoor denilince akla gelen ilk firmalardan 5.11’in ürettiği çok maksatlı balta Operator Axe ilk görüşte uzun uzun kendine baktıracak cinsten.

Paslanmaz çelikten (SCM435) üretilen balta mat siyah rengiyle kaliteli bir görünüme sahip. 740 gram ağırlığındaki aletimiz her şeyden önce bir balta olmakla birlikte ilave kullanım imkanları da sunuyor.

İki ucu da levye olarak kullanacak şekilde tasarlanan baltamızın keskin yüzünün tersi de çekiç olarak tasarlanmış. Baş tarafındaki levye ucu ayrıca çivi vs. sökmek için çatal şeklinde; diğer taraftaki levye ucu da teneke ve ince saçları kesebilecek kabiliyette çatal keski şeklinde tasarlanmış.

Baltanın sapı üzerinde vida sökmeye yarayan çeşitli ebatlarda boşluklar mevcut. Ayrıca hem cm. hem de inç olarak ölçüm yapabilecek metrik değerler sap üzerine işaretlenmiş. Yani ihtiyaç olursa cetvel olarak da kullanılabiliyor.

38 cm. uzunluğundaki çok maksatlı baltamız bele veya sırt çantasına takılabilen şık bir kılıfa da sahip.

Aletimiz uzun süre balta olarak kullanılmak istendiğinde, mevcut sap dizaynıyla konforlu bir kullanım imkanı sunmayabilir diye düşünüyorum. Bunun da çözümü bence paraşüt ipiyle bir tutacak yer yapmak. Bu şekilde daha konforlu kullanılabilir.

Yaklaşık 160$ satış fiyatına sahip 5.11 Operator Axe ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.